Boeken

Van plantaardige eiwitten in voedingsmiddelen tot praktische tips voor een leuk en gezond leven. Ik maak boeken die de wereld een stukje mooier maken. Op eigen initiatief en in opdracht. Samen met mij een boek maken? Neem contact op.

Zo blijf je gezond en fit

Of je nu piepjong bent of al heel wat jaren meegaat, je leefstijl verbeteren heeft altijd zin. Goede voeding, voldoende bewegen en genoeg slapen en ontspannen: het draagt allemaal bij aan een gezond lichaam en een soepele geest. In het boek Zo blijf je gezond en fit, dat ik samenstelde in opdracht van de Consumentenbond, staat wat je allemaal kunt doen om gezond en fit te blijven..

Our Future Proteins

Ruim 100 experts presenteren in dit boek, een initiatief van Wageningen University & Research, hun visie op de transitie naar een duurzame eiwitproductie en -consumptie. Ik interviewde voor deze publicatie een aantal bedrijven die koploper zijn op dit gebied.

Ons Mooie Voedselboek

Kinderen op de basisschool uitdagen om na te denken over het eten op hun bord. Dat is de gedachte achter Ons mooie voedselboek, dat ik maakte samen met collega-tekstschrijver Ria de Jong en illustrator Jenny Lindhout. Het boek, in 2016 verschenen via KNNV Uitgeverij, beleeft inmiddels zijn tweede druk. www.onsmooievoedselboek.nl

Gezond naar 115

Een carrièreswitch op je zestigste. Op je zeventigste met een snowboard de berg af. En als tachtigplusser op safari naar Afrika. Wie gezond oud wordt, kan z’n bucketlist blijven vullen. Tot in de eeuwigheid leven is te hoog gegrepen, maar volgens recent onderzoek moeten we in de toekomst de 115 kunnen aantikken. In dit boek ga ik samen met professor Eric Claassen en collega Heidi Klijsen op zoek naar het geheim van een gelukkig, lang en gezond leven. We bestuderen wetenschappelijk onderzoek en bezoeken experts en ervaringsdeskundigen uit de hele wereld – van IJsland tot Namibië. Gezond naar 115 is op 21 september 2019 verschenen bij uitgeverij Prometheus.