Nu in de boekwinkel: Gezond naar 115

Een carrièreswitch op je zestigste. Op je zeventigste met een snowboard de berg af. En als tachtigplusser op safari naar Afrika. Wie gezond oud wordt, kan z’n bucketlist blijven vullen. Tot in de eeuwigheid leven is te hoog gegrepen, maar volgens recent onderzoek moeten we in de toekomst de 115 kunnen aantikken. In dit boek …

Lees meer

Op de bres: Wendy Walrabenstein

Helpt een veganistisch voedingspatroon bij reuma en artrose? Diëtiste Wendy Walrabenstein, verbonden aan het Amsterdam UMC en Reade Reumatologie & Revalidatie doet er onderzoek naar. Ik interviewde haar onlangs voor het tijdschrift Plus Magazine en was onder de indruk van haar energie en gedrevenheid.

Koken met Eric: tuinbonenfalafel

Koken met Eric: tuinbonenfalafel De Week van de Smaak is begonnen. Een mooi moment voor onze eerst kookvideo! Co-auteu Eric Claassen, immunoloog, professor EN self-made chefkok, maakt hierin zijn befaamde tuinbonenfalafel. En legt uit waarom dit oriëntaalse gerecht zo lekker en gezond is!  Met dank aan @Jitske_jonkman van @triggerfilmnl.

Het beste uit de peul

Ooit hadden ze het imago van armeluisvoedsel, nu zijn ze superhip. En ze zijn nog heel gezond ook. Ik schreef er een artikel over, deze maand verschenen in het tijdschrift Plus Magazine.

Gezond naar 115 op instagram

Hoe maak je Koreaanse kimchi? Waarom zijn bonen zo gezond? En hoe blijf je op gewicht? Op het instagram-account @gezondnaar115 deel ik samen met mijn co-auteurs van het boek Gezond naar honderdvijftien inspirerende tips, recepten en nieuwtjes voor een lang, gezond en gelukkig leven. Volg jij ons al?

TiFN glossy

Begin september 2019 kwam de tweede editie van de TiFN glossy uit: een magazine helemaal in het teken van deze publiek-private partnership voor multi- en interdisciplinair onderzoek rond voeding en voedsel. Ik interviewde diverse onderzoekers, vertegenwoordigers van bedrijven en andere partijen betrokken bij deze samenwerking. Download de PDF

Foodvalley Summit The Protein Plan(et)

Hoe verleiden we consumenten om meer plantaardig eiwit te gaan eten? Hoe profiteren supermarkten van de kansen die de ‘eiwittransitie’ met zich meebrengt? Deze vragen komen aan bod tijdens de FoodValley Summit The Protein Plan(et) op 17 oktober 2019. Ik schreef er een artikel over, eind augustus verschenen in het vakblad Food Personality.