Over Lisette de Jong

Boerenkool als krachtvoer. Of bonen als alternatief voor een stukje vlees of vis. Als kind al hield ik van de natuur, en van lekker en gezond eten. Ik was dol op schrijven. En op Willie Wortel, met zijn briljante uitvindingen.

Onderzoek en innovatie

Niet gek dat ik later een wetenschappelijke opleiding ben gaan volgen: Voeding & gezondheid, aan Wageningen Universiteit. En in plaats van net als Willie Wortel een labjas aan te trekken, ben ik gaan schrijven over onderzoek en innovatie.

Gezond leven en duurzame technologie

Ik werk al bijna een kwart eeuw in de wereld van communicatie, agri & food. Eerst als adviseur bij een communicatiebureau en als redacteur bij vakblad VMT, daarna als zelfstandig ondernemer. Om extra onderlegd te zijn heb ik naast mijn werk opleidingen en cursussen gevolgd in strategisch communicatieadvies (Van der Hilst Opleidingen), wetenschapsjournalistiek, en schrijven voor online. Lisette de Jong tekst & advies bestaat nu alweer 15 jaar. Als freelance wetenschapsjournalist schrijf ik over gezond leven en duurzame technologie en andere zaken die de wereld een stukje mooier maken. Daarnaast verzorg ik voor klanten de productie van nieuwsbrieven en jaarverslagen, en coach ik ondernemers, onderzoekers en techneuten bij het schrijven van teksten.

Naast mijn werk als tekstschrijver ben ik ook BLCN-geaccrediteerd leefstijlcoach. Vanuit mijn praktijk Lekker leven met Lisette begeleid ik klein en groot naar een gezonde leefstijl. Ik geef workshops bij scholen, BSO’s, wijkcentra en bedrijven. En ik ondersteun bedrijven bij het uitstippelen, monitoren en verbeteren van beleid voor gezond en vitaal personeel. Meer weten? Neem een kijkje op mijn andere website.

Van reizen tot Oriëntaalse dans

Ik ben moeder van Toana (bijna 12) en dol op hardlopen, reizen, yoga en Oriëntaalse dans. Ik heb een eigen moestuin en doe met mijn zoon thuis regelmatig scheikundige proefjes. Willy Wortel kijkt mee. Meer weten? Bekijk mijn Linkedin-profiel.

Testimonials

“Ik heb Lisette leren kennen als een gedreven en inspirerende vakvrouw, een professional in communicatie. In mijn tijd bij TI Food and Nutrition coördineerde zij de nieuwsbrieven en de jaarverslagen. Lisette werkt zelfstandig, is georganiseerd en heeft voldoende aan een half woord. Dat en haar flexibele en klantgerichte instelling vertalen zich in goede producties. Zij gaat altijd op zoek naar de kern van een verhaal en beweegt zich goed in alle lagen van organisaties,van laboranten van kennisinstellingen tot CEOs van multinationals. Lisette geeft daarbij iedereen alle ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen.”

Christine Veraart – voormalig PR & Communicatiemanager bij TI Food and Nutrition


“Levendig, toegankelijk, helder en kernachtig zijn enkele kenmerken van de teksten van Lisette. We werken inmiddels een aantal jaren samen en in onze samenwerking hebben we aan een half woord genoeg.
Lisette tovert ingewikkelde materie om tot pakkende teksten. Haar nieuwsgierigheid naar de inhoud, ervaring met het schrijven van verschillende soorten teksten en haar achtergrond in het communicatievak maakt haar onderscheidend in haar vakgebied.”

Desirée Meijer – Senior communicatieadviseur bij Wageningen UR